Blog

Blog’s over onderwerpen uit de praktijk, met uitleg, tips en tools vanuit mijn visie. Mijn visie en kennis als therapeutisch kinderyoga- docent, kunstzinning dynamisch coach, als mens en moeder.

Volg mij op mijn Instagram of Facebook om de nieuwste blogs online te zien komen!

schuld nemen

schuld nemen

20-10-2020
Jaren lang had ik (onbewust) last van het brave meisjes syndroom. Ik hielp er zelfs mijn relatie mee om zeep. Soms is het makkelijker om de verantwoordelijkheid van anderen op je te nemen. Het streelt je ego en misschien zorgt het er ook voor dat je je eigen pijnpunten niet hoeft aan te kijken.

Loslaten

Loslaten

14-9-2020
Herken jij de miepgedachten waardoor je té kritisch bent naar jezelf. Je dochter kan woest worden wanneer iets niet lukt, of begint er op voorhand al niet meer aan.

Loslaten, het klinkt zo makkelijk. Het kan best lastig zijn. Én het is te leren!

Gronden

Gronden

27-6-2020
In haar waterpolo badpak liep ze de klas in, bal tussen haar handen die ze heen en weer gooide en DOODSBANG. De klas barstte in lachen uit op het zelfde moment dat zij in huilen uitbrak en de klas uitrende.
Wat is gronden en waarom helpt het?

Mindfulness en yoga, zweverig?

Mindfulness en yoga, zweverig?

18-6-2020
We staan op de operatiekamer, op de operatietafel ligt een patiënt, groot trauma. Het gaat niet goed. We hebben steeds minder opties, de bloeddruk daalt, zuurstof gehalte daalt, de tijd tik door.. De onrust stijgt, oké denk, denk, denk… black-out..

Fly woman, Fly!

Fly woman, Fly!

Dromen over ander werk. Nooit waren de omstandigheden perfect. Guess what… dat zijn ze ook nooit! Gewoon springen, dan ervaren dat je al vleugels hebt! In deze blog neem ik jullie mee in mijn proces de afgelopen maanden & licht ik een tipje van de sluier op wat betreft mijn aanbod vanaf eind juni!

De kracht van de lach

De kracht van de lach

Lachen is gezond; lachen verhoogt de aanmaak van gelukshormonen en het niveau van stresshormonen neemt juist af! Lachen verbind en brengt ontspanning! Dit draagt weer bij aan samenwerken en meewerken. Maar hoe doe je dat? En wanneer?! Hoe voorkom je dat jouw humor juist een kloof slaat tussen jou en je kind?

Tips en oefeningen voor hoogsensitieve kinderen

Tips en oefeningen voor hoogsensitieve kinderen

Veel klachten komen voort uit “hoogspanning” op het zenuwstelsel. In deze blog geeft Lisanne 5 hele praktische leefstijl tips en verschillende aanvullende (yoga)oefeningen die hoogsensitieve kinderen met klachten helpen om gelukkiger en gezonder in het leven te staan.

Ontspannende en kalmerende oefeningen

Ontspannende en kalmerende oefeningen

Hier vind je de uitleg van de ontspannende en kalmerende (yoga)oefeningen in de blog; Tips en oefeningen voor hoogsensitieve kinderen noemt.

Kindhouding | Lappenpop | Massage | Meditatie | Ademhaling

Gastblog Hoogsensitieve kinderen

Gastblog Hoogsensitieve kinderen

Er komt steeds meer bekendheid rondom hoogsensitieve kinderen en er komt daarmee ook direct wat verdeeldheid. In dit artikel wil ik graag wat helderheid bieden rondom hoogsensitiviteit. Ik hoor mensen wel eens zeggen: “Ik geloof niet in hoogsensitiviteit.” Er is echter degelijk onderzoek gedaan naar de eigenschap…

Over Mij

Ik ben Desiree, meidencoach en moeder van twee dochters Wies (2013) en Keet (2016). Wie ben ik? Hoe heb ik tot nu toe geleefd?

Inzicht in jezelf maakt je mild en leert je over de meest moeilijke processen waar iedereen mee te maken kan krijgen. Velen van ons worden geleefd, door de drukte en de verwachtingen van de wereld om ons heen. Ik ben daarin niet anders. Maar ik leerde ook stil te staan, ging yogalessen en mindfulnesstraining volgen, een opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach doen, pianospelen en wandelen.

Als meidencoach breng ik alles wat ik in mijn werk en leven geleerd heb samen met dat wat ik van nature doe: elk mens écht zien en erkennen. Mijn rustige uitstraling en oprechte aandacht maakt dat meiden zich snel vertrouwd en gezien voelen.

StralenderWijs

Adres:
Stadstuin 20
Europalaan 20
3526 KS Utrecht

0628784810

info@stralenderwijs.nl