Kinderyoga op locatie

Met passie geef ik kinderen van 2 t/m 12 jaar yogalessen met net dat beetje meer. Graag zou ik ook bij jou/jullie mijn yogalessen komen geven!

– Kinderyoga in het basisonderwijs.
– Kinderyoga op het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang.
– Kinderyoga bij culturele instellingen en evenementen.
– Kinderfeestjes

Bel of mail info@stralenderwijs.nl om een afspraak te maken voor een telefonisch oriëntatiegesprek. Samen met jullie wil ik kijken wat ik kan betekenen, voor jullie & de kinderen. Voor de allerkleinste kan dit een half uurtje met een boek, yoga en dans op avontuur in het dierenbos zijn. Voor de grootse kinderen een workshop waarin yoga, mindfulness en een creatieve activiteit bijdragen aan een stuk zelfbewustzijn en samenwerking. En alles wat hier tussen in zit!
Tijdens het oriëntatie gesprek vertel ik je meer over de mogelijkheden, mijn visie en werkwijze. Hierna maken we, indien gewenst, een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Voor wie
– Kinderyoga in het basisonderwijs
– Kinderyoga op het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang.
– Kinderyoga bij culturele instellingen en evenementen
– Kinderfeestjes

Peuteryoga
Duur; +/- 30 minuten per les.
Aantal; 6 tot 8 peuters per les.
4-7 jaar, te boeken als lessen reeks of als workshop.
Duur; les +/- 45 minuten, workshop +/- 1,5 uur.
Aantal; 8 kinderen per les.
8-12 jaar, te boeken als lessen reeks of als workshop.
Duur; les +/- 45 minuten, workshop +/- 1,5 uur.
Aantal; 10 kinderen per les.

Wat ik bied;

Alle lessen kunnen worden gemaakt met (ter afsluiting een paar) ouder-kind oefeningen.
De lessen kunnen ook afgesloten worden met een kopje thee met gezond lekkers.

Peuteryoga
Een ontspannen en speelse ervaring aan de hand van een thema of een boek. We gaan op reis, zingen, ontdekken en genieten. Hierbij draait het minder om de precieze houding maar meer om het voelen, de afwisseling van actief zijn en rust, plezier maken, regie en grenzen aangeven.

6 tot 8 peuters per groep, duur ongeveer 30 minuten.

4-7 jaar
De fantasieontwikkeling is in volle gang en hier haak ik op in! We gaan als prinsessen en ridders op avontuur, toveren ons om tot indianen of beleven avonturen tijdens een picknick op de kinderboerderij. Door het gebruik van activerende oefeningen af te wisselen met ingebouwde rustmomenten leert het kind spelenderwijs de afwisseling tussen in- en ontspanning op te pikken. De kleuters worden betrokken bij de les en er wordt om eigen input gevraagd wat het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen kan vergroten. Naast de verschillende yogahoudingen komen ook de ademhaling, zintuigen, meditatiespelletjes, visualisaties en samenwerkingsopdrachten aan het bod.

Bovenstaande is als les te boeken van +/- 45 minuten of als een langer durende workshop waarbij er meer tijd is voor kunstzinnige opdrachten en andere expressie vormen.
Maximaal 8 kinderen.

8-12 jaar
Bij deze leeftijdsgroep ga ik meer vanuit de realiteit werken, daarbij kan yoga nu een belangrijke en ontspannende basis worden. We gaan elke les weer op reis aan de hand van een thema. Zo leren we spelenderwijs meer over de elementen, de natuur, de wereld, verschillende culturen en gebruiken. Evenwichts- en balansoefening nemen een grotere rol in. Het correct uitvoeren van de yogahoudingen evenals de ademhaling wordt van groter belang bij deze leeftijdsgroep. Hierbij ligt de nadruk niet op de prestatiedruk, maar op het voelen van de grenzen van het eigen lijf, iedereen beweegt binnen de eigen mogelijkheden van zijn lijf. Er ligt meer nadruk op coöperatieve samenwerkingspelletjes, gezien de competitiedrang op deze leeftijd. Tijdens de lessen maak ik gebruik van muziek, ademhaling, tekenen, meditaties en visualisaties en draait het vooral om het maken van plezier.

Bovenstaande is als les te boeken van 45-60 minuten of als een langer durende workshop waarbij er meer tijd is voor kunstzinnige opdrachten en andere expressie vormen.
Ongeveer 10 kinderen.

Kennismaken

Bel of mail info@stralenderwijs.nl om een afspraak te maken voor een vrijblijvend telefonisch oriëntatie gesprek. Tijdens dit gesprek vertel ik je meer over de mogelijkheden, mijn visie en werkwijze. Hierna maken we, indien gewenst, een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Voor een kennismakingsgesprek kom ik langs op locatie. Bij een kennismakings-gesprek bespreken we onder andere;

– Vorm les/workshop, leeftijdscategorie en de duur.
– Extra’s zoals koffie/thee, catering en/of schminken.

Prijzen

Tarieven van de lessen en workshop komen we overeen naar aanleiding van de kennismaking.

Kosten hangen onder andere af van;
– vorm les/workshop
– de duur
– materialen gebruik
– koffie/thee of andere catering

Betalingsvoorwaarden

De overeengekomen tarieven voor bedrijven zijn exclusief 21% btw.

De overeengekomen tarieven voor paticulieren zijn inclusief 21% btw.

De factuur wordt voorafgaand aan de les(sen) of workshop(s) per e-mail toegestuurd.

Tot 4 weken voor aanvang van de les(sen) of workshop(s) kun je kosteloos per mail annuleren.
Bij annulering tussen 4 en 2 weken voor aanvang van de les(sen) of workshop(s) betaal je 50% van het cursusgeld.
Bij annulering binnen 2 weken wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Over Mij

Ik ben Desiree, meidencoach en moeder van twee dochters Wies (2013) en Keet (2016). Wie ben ik? Hoe heb ik tot nu toe geleefd?

Inzicht in jezelf maakt je mild en leert je over de meest moeilijke processen waar iedereen mee te maken kan krijgen. Velen van ons worden geleefd, door de drukte en de verwachtingen van de wereld om ons heen. Ik ben daarin niet anders. Maar ik leerde ook stil te staan, ging yogalessen en mindfulnesstraining volgen, een opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach doen, pianospelen en wandelen.

Als meidencoach breng ik alles wat ik in mijn werk en leven geleerd heb samen met dat wat ik van nature doe: elk mens écht zien en erkennen. Mijn rustige uitstraling en oprechte aandacht maakt dat meiden zich snel vertrouwd en gezien voelen.

StralenderWijs

Adres:
Stadstuin 20
Europalaan 20
3526 KS Utrecht

0628784810

info@stralenderwijs.nl