Intuïtief en creatief meidencoach voor meer weerbaarheid & zelfvertrouwen

Veel mensen worstelen met dezelfde dingen, zoals je alleen of onzeker voelen. Juist bij jonge meiden die zich onzeker voelen en spanning ervaren is het zo belangrijk dat ze dat zien en ervaren. Liefst al in de pre-puberperiode, want daarna wordt de worsteling vaak nog groter. Het is fijn als ze daarvoor al handreikingen hebben gekregen over zichzelf en hun sociale leven.

Ieder kind heeft weleens haar dag niet. Maar soms duurt zo’n periode langer. Wat je dan signaleert bij je dochter is bijvoorbeeld:

  • Ze heeft weinig vriendinnen (of last van ‘meidenvenijn’), lijkt eenzaam, wordt gepest of pest zelf.
  • Ze is prikkelbaar, reageert gevoelig, slaapt slecht, concentreert zich moeilijk, heeft vaak buikpijn of andere lichamelijke klachten.
  • Ze uit zich niet of juist heel heftig, met name bij tijdens drukkere periodes.

Als ouder voel je je bezorgd. Er is iets, maar het lastig om je vinger erop te leggen. Als je met haar praat laat ze weinig los. Of – als je mazzel hebt – ze vraagt juist om je hulp. Tijd om er iemand van buiten bij te halen.

Als geen ander weet ik hoe je je kunt voelen als meisje van 8 tot 12 jaar, als er veel is om je druk over te maken en je niet weet hoe je de dingen kunt aanpakken. Je wilt wel, maar hoe? Mijn coaching is erop gericht om meisjes weer terug te brengen bij zichzelf, om ze te laten ontdekken hoe bijzonder ze zijn en om daarvoor te staan. Zo krijgen ze meer zelfvertrouwen, leren ze grenzen stellen en meer ontspannen in hun leven.
In de coaching bied ik hen:

Veiligheid
Ik zie ieder kind. Samen met mijn rustige uitstraling zorgt dit dat meiden zich snel op hun gemak voelen. Dat maakt dat zij zich openstellen om samen aan de slag te gaan. Bij mij mag alles gezegd worden en alles mag er zijn. Dat voelen kinderen.

Creatieve en lichamelijke expressie
Ik noem het spelen: creatieve en expressieve manieren om een kind dichter bij zichzelf te brengen. Door lichamelijke expressievormen als dansen, zingen (en lachen!) en beeldende expressievormen als schilderen en kleien ontdekken kinderen meer over hun behoeften, talenten en vaardigheden. En dat geeft zelfvertrouwen. Uiteraard kies ik de vormen die passen bij jouw kind, de dag en het moment. Zij en ik komen er samen achter welke vormen dat zijn.

Bouwen aan zelfvertrouwen en weerbaarheid
Alles wat ik inzet is erop gericht dat meisjes leren wat ze waard zijn. Ze leren meer over hun gevoelens en over hoe belangrijk het is om je uit te spreken over je behoeften. Onderdeel hiervan zijn ook mindfulness, yoga, ademhalings- en concentratieoefeningen of visualisaties. Want soms is er juist rust en stilte nodig voor een kind om echt te kunnen voelen wat haar behoeften zijn en waar haar grenzen liggen.

Zo zitten meiden binnen de kortste keren veel beter in hun vel en kunnen ze weer genieten.

Hoe het werkt
Na een uitgebreide intake met de ouders begeleid ik minimaal 4 sessies van 50 minuten, gedurende anderhalve maand. Hierin is er aandacht voor dat wat er is, je vraag en wat daaraan ten grondslag ligt. Tussendoor ben ik voor vragen bereikbaar. Ouders begeleid ik met inzichten en handvatten, in afstemming met de coaching. Na deze vier sessies hebben we een evaluatie en kijken we samen of een vervolgstap meerwaarde heeft.

Investering in jezelf en jouw dochter
Voor € 575,- inclusief 21% BTW krijg jij een uitgebreide intake, 4 sessies voor je dochter en een evaluatie gesprek zodat je dochter het leven weer ten volle kan leven, genieten, stralen en haar eigenheid kan omarmen.

Stadstuin 20
Europalaan 20 K1.1.9
3526 KS Utrecht