Kinderen leren weerbaar en vol zelfvertrouwen in het leven te staan, dat is waar ik me met liefde aan wijd. Ik leer ouders en kinderen (weer) luisteren naar zichzelf, dicht bij zichzelf blijven en vertrouwen op hun eigen wijsheid.

Het verhaal in ieder mens
Ik beschouw mezelf als een rijk mens, door alles wat ik in mijn leven mocht leren en ervaren. Door ervaringen in leven, werk en opleiding zie ik nu helder waar mijn unieke waarde ligt en wat ik mensen te bieden heb. Als anesthesiemedewerker en verpleegkundige ontdekte ik bijvoorbeeld hoe ik in alle omstandigheden rust en overzicht heb en een vindingrijkheid die altijd van pas komt. Ik spreek graag met patiënten die moeten wachten voor de operatie of die wakker blijven bij een ruggenprik en willen praten over alles in hun leven wat hen geraakt heeft. Zo kwam ik steeds meer op het spoor van mijn kracht: mijn compassie en me laten raken door de menselijkheid in ieder mens.

Leren stil te staan
Ik leer iedere dag van mijn dochters Wies (2013) en Keet (2016), die mijn spiegels zijn. Wie ben ik? Hoe heb ik tot nu toe geleefd? Met hun geboorte begon een innerlijke zoektocht, waarvan ik vind dat iedere coach (en ieder mens) die te gaan heeft. Want juist inzicht in jezelf maakt je mild en leert je over de meest moeilijke processen waar iedereen mee te maken kan krijgen. Velen van ons worden geleefd, door de drukte en de verwachtingen van de wereld om ons heen. Ik ben daarin niet anders. Maar ik leerde ook stil te staan, ging yogalessen en mindfulnesstraining volgen, een opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach doen, pianospelen en wandelen.

Het leven leven
Ik ben graag buiten; weer en wind maken niet zoveel uit. Speel en keuvel met mijn meisjes en ik sta vaak en graag in de keuken. Koester mijn vriendinnen en een berg lieve mensen om mij heen. Ik word blij van de geur van regen, of (waar mijn meisjes niets van snappen) de geur van verse mest op het land. De vogels die fluiten. Dansen in mijn woonkamer of in de zon op een festival. Zelfs van de muis die een gat in mijn tas eet om aan mijn chocolade te knabbelen.

Je eigen waarde voelen
We weten veel niet, simpelweg omdat we het nooit geleerd hebben. Hoe ga je om met emoties? Hoe voel je wat je nodig hebt? Waarom doe je iets? Wat is de balans? Waar word je blij van? Thema’s die in onze cultuur niet zomaar worden aangeleerd. Je gaat pas aan de slag wanneer er werk aan de winkel is. Ik vind het belangrijk om al ruim voor die tijd te leren over gevoelens en behoeften, over grenzen stellen en een gezonde balans vinden. Je kunt er wat mij betreft niet vroeg genoeg mee beginnen. Ik geloof in kinderen laten ontdekken waar ze goed in zijn. Vanuit die positiviteit groeien ze als mens en voelen ze zich steeds zekerder en krachtiger. Dit kan niet zonder ons als ouders, wij leven voor.

Leren Leren
Graag leer ik jullie (weer) te kiezen voor jezelf, weerbaar en vol vertrouwen. Te genieten van het kleine, te verbinden en het leven ten volle te leven.

Dit is wie ik ben, dit is wat ik doe. Bel of mail me op info@stralenderwijs.nl als een van je dochters of jij worstelt met zelfvertrouwen, zich uiten of grenzen aangeven.

Meer weten over mijn werkverleden en opleidingen? Bekijk hier mijn LinkedIn-profiel.

DE HERBERG

Dit mens-zijn is een soort herberg
Elke ochtend weer nieuw bezoek.

Een vreugde, een depressie, een benauwdheid,
een flits van inzicht komt
als een onverwachte gast.

Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij
zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt
die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat.

Behandel dan toch elke gast met eerbied.
Misschien komt hij de boel ontruimen
om plaats te maken voor extase…….

De donkere gedachte, schaamte, het venijn,
ontmoet ze bij de voordeur met een brede grijns
en vraag ze om erbij te komen zitten.

Wees blij met iedereen die langskomt
de hemel heeft ze stuk voor stuk gestuurd
om jou als raadgever te dienen.

Rumi

Stadstuin 20
Europalaan 20 K1.1.9
3526 KS Utrecht